Приятелските отношения между двете държави и стратегическия диалог в редица области

...
Приятелските отношения между двете държави и стратегическия диалог в редица области
Коментари Харесай

Стратегическия диалог с Азербайджан изтъкна Радев при срещата си с Ейвазов

Приятелските връзки сред двете страни и стратегическия диалог в редица области от съвместен интерес

Това посочи президентът Румен Радев при срещата си в четвъртък с министъра на вътрешните работи на Азербайджан Вилаят Ейвазов, който е на посещаване у нас.

Това е първа аудиенция в България на азербайджански министър на вътрешните работи, оповестяват от Президентството.

Радев и Ейвазов бяха единомислещи, че задълбочаването на съдействието сред правоохранителните органи на България и Азербайджан в битката против престъпността е значим фактор при надграждането на двустранните връзки и партньорство в редица браншове.

Президентът изрази вяра също по този начин за възобновяване на директната самолетна линия София-Баку, чиято активност бе преустановена заради пандемията.

По думите му, това ще насърчи контактите сред бизнеса на двете страни и ще способства за развиване на съдействието в туристическия бранш и образованието.

Припомняме, че по-рано днес Ейвазов се срещна и с българския си сътрудник Бойко Рашков. 

Двамата подписаха меморандум за разбирателство относно съдействието сред полицейските академии на двете страни.

Акцентът на срещата им падна върху опциите за развиване и задълбочаване на двустранните контакти в региона на вътрешните работи и сигурността, битката против другите форми на трансграничната проведена престъпност, образованието и повишението на квалификацията на чиновниците.

В хода на диалога бяха разисквани и тематики от интернационалния дневен ред като войната в Украйна и последствията от нея за сигурността, както и настоящите миграционни провокации.

По време на визитата си в България делегацията от Министерство на вътрешните работи на Азербайджан ще се запознае с активността и обучителния развой в Академията на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР